مجتمع فنی و آموزشی پارسی ماد

مرکـز تخصصی مهارت آمـوزی در استان قـم

ساعت کار آموزشگاه: شنبه تا پنجشنبه 8 صبح تا 10 شب

ASP.NET MVC چیست؟

1610 بازدید تاریخ انتشار: 23 آذر 1398 دسته بندی ها:فناوری اطلاعات

 ASP.NET MVC چیست؟

ASP.NET MVC چیست؟


MVC مخفف سه کلمه ی Model ، View و Controller می باشد اما هر کدام از این اجزا به چه معنا هستند و چه کاربردی دارند؟

 


Model

در معماری MVC اصلی ترین جزء که درحقیقت بار اصلی این معماری را به دوش میکشد Model می باشد، چون این قسمت از MVC مسئولیت ذخیره داده ها، تبدیل آنها به شی یا آبجکت و بازیابی آنها از بانک اطلاعاتی را برعهده دارد در واقع عملیات اصلی و منطقی را بر روی داده ها انجام می دهد.

 

View

View جزئی دیگر از MVC است که درواقع واسط کاربری یا بهتر است بگوییم UI برنامه را می سازد. این بخش در ابتدا با دو جزء دیگر یعنی Model و Controller ارتباط برقرار می کند و از طریق ارتباط با همین دو قسمت است که نتایج عملیات را نشان می دهد. برای مثال زمانی که کاربر رمز عبور خود را وارد می کند، رمز عبور به بخش های دیگر فرستاده میشود و یک نتیجه از همان بخشها گرفته شده و  به  View فرستاده میشود تا View آن پیغام را به کاربر نمایش دهد مثل نمایش ( خطا در نام کاربری یا رمز عبور ). بنابراین یکی از عملکردهای View نمایش پیغام به کاربر است.

 

Controller

Controller واسط بین دو جزء قبلی یعنی Model و View می باشد به این معنا که در ابتدا با Model کار می کند و View را به عنوان نمایش دهنده ی UI یا واسط کاربری انتخاب      می کند.

برای درک بهتر عملکردی که Controller دارد به مثالی که قبلا زده شد مجددا توجه کنید: کاربر رمز عبور خود را وارد می کند و این رمز عبور به بخش Controller فرستاده میشود که این بخش رمز عبور کاربر را مدیریت می کند، در اینجا منظور از مدیریت بررسی درست بودن و یا نادرست بودن رمز عبور می باشد که پس از بررسی، پیغامی را به View می فرستد تا View به عنوان بخشی که UI برنامه را می سازد پیغام را به کاربر نمایش دهد.

 



 
 

ویژگی های ASP.NET MVC چیست؟

  •  یکی از ویژگی های MVC امکان افزایش سرعت و انعطاف تست برنامه می باشد چون در MVC بدون اینکه لازم باشد Controller ها را اجرا کنید میتوانید آنها را تست کنید و به جای اینکه منتظر اجرا شدن Controller باشید و زمانی را صرف اجرای آن کنید در همان لحظه میتوانید آن را تست کنید.

 

  •  ASP.NET MVC از فریم ورک های تزریقی هم پشتیبانی می کند، منظور از فریم ورک های تزریقی چیست؟ فریم ورک تزریقی به این معناست که شما به جای ساختن اشیاء از کلاس ها، آنها را از جایی بیرون از کد میگیرید و این مسئله تست برنامه را آسان تر می کند.

 

  •  برخی دیگر از ویژگی های ASP.NET MVC ، صفحات مستر تو در تو، اسکریپت درونی و محلی سازی می باشد که میتوانید از آنها استفاده کنید.


 

مزایای ASP.NET MVC چیست؟

 

  •     به دلیل جداسازی اجزاء ASP.NET MVC به (Model , View , Controller)  میتوان گفت که مدیریت برنامه آسان تر خواهد بود.

 

  •     در ASP.NET Web Forms هر بار که کاربر درخواستش را به سرور برای دریافت یک صفحه ارسال می کند، سرور تمامی کنترل های صفحه ی درخواست شده را در رفت و برگشت صفحه یا بهتر است بگوییم PostBack نابود میکند بنابراین در این رفت و برگشت صفحه ی قبلی از بین میرود و یک صفحه ی جدید از صفحه قبلی به کاربر نمایش داده میشود که برای جلوگیری از پاک شدن کنترل ها و مقادیر صفحه ی قبلی در ایجاد یک نمونه جدید از View State استفاده میشود. این درصورتی است ASP.NET MVC هیچ یک از مکانیزم های PostBack و ViewState را ندارد چون نمایش و انتساب نهایی اطلاعات با ارسال مجدد آنها به View کاملا خودکار است پس نیازی به View State نیست.



توجه داشته باشید که از فریم ورک ASP.NET MVC برای ایجاد پروژه های کوچک استفاده نمیشود بلکه از آن در پروژه های بزرگ استفاده میشود.

در زمینه کامپیوتر پاسخگوی شما هستیم
تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به آموزشگاه پارسی ماد می باشد (طراح و برنامه نویس: مهندس مهدی بیاتی)